In Netwerken, Ondernemen, Onderneming

Vandaag de dag bestaan er nog steeds aardig wat foute veronderstellingen met betrekking tot het inhuren van een business coach. Zo wordt er bijvoorbeeld nog altijd vaak gedacht dat een business coach eigenlijk min of meer hetzelfde doet als een consultant. Dat is echter niet correct. Daar waar een consultant een bepaald probleem voor diens klant oplost geldt dat niet voor een business coach. Hij (of zij) zorgt er namelijk voor dat u als ondernemer in staat wordt gesteld om uw eigen problemen aan te pakken en op te lossen. Dat is een structureel verschil. Dit niet in het minst omdat u op deze manier structureel als ondernemer kunt evolueren. Zo wordt er over de lange(re) termijn een veel aanzienlijkere meerwaarde gerealiseerd.

Durven “out of the box” denken

Eén van de eerste zaken wat een business coach u als ondernemer zal aanleren is out of the box denken. Als ondernemer zult u als het goed is op verschillende momenten te maken krijgen met een bepaalde mijlpaal die is behaald. Een eerste mijlpaal kan bijvoorbeeld het jaar zijn waarin uw onderneming een omzet van 100.000 euro heeft weten te realiseren. Een volgende mijlpaal kan zich dan aandienen wanneer de jaaromzet is gestegen naar 250.000 euro en ga zo maar door. Telkens bij het bereiken van een mijlpaal is het belangrijk om een nieuwe doelstelling voorop te stellen. Dit is echter nog maar het begin.

Het vooropstellen van bepaalde doelstellingen is noodzakelijk om u als ondernemer te kunnen blijven uitdagen en motiveren om het beste uit uzelf te halen. Dit is echter niet alles. Meteen moet u zich bij het stellen van een nieuw doel ook de vraag stellen hoe u deze kunt bereiken. Een bekende business coach zei ooit “What got you here, won’t get you there”. Met andere woorden, de strategie die uw zaak heeft geleid naar een jaaromzet van 250.000 euro zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om het target van bijvoorbeeld 1 miljoen euro te behalen.

Creëren van inzicht en overzicht

De meeste ondernemers die er voor kiezen om een beroep te doen op een business coach doen dit omdat ze door de bomen het bos niet meer zien. Dit is een gevaarlijk en jammer genoeg steeds vaker voorkomend probleem. De bedrijfswereld kan behoorlijk imponerend zijn, dit niet in het minst wanneer u een bepaalde groei heeft weten te realiseren. Business coaching kan u helpen om dingen te vereenvoudigen en het grote geheel te vertalen naar de belangrijkste prioritaire taken evenals projecten. Op deze manier kan worden voorkomen dat de ondernemer in kwestie vastloopt in de overweldigende en imponerende omgang van het runnen van een onderneming.

De meerwaarde van een business coach op lange(re) termijn

Een business coach biedt in tegenstelling tot een consultant dus een duidelijke meerwaarde op zowel de korte als de middellange tot lange termijn. Heel wat ondernemers denken er op een zeker ogenblik over na om hun bedrijf te schalen. Men tracht dit te doen door het ontplooien van nieuwe initiatieven. Daar is op zich niets mis mee, ware het niet dat het uiteraard niet ten koste mag gaan van de zogenaamde corebusiness. Door een beroep te doen op de kennis en ervaring van een business coach zal meteen duidelijk worden wat nu precies de beste keuze is voor de toekomst. Zo kan business coaching u helpen om vervelende verrassingen die het gevolg zijn van de gemaakte bedrijfskeuzes te voorkomen.

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

ondernemen