In Juridisch
Als werkgever en werknemer krijg je veel te maken met arbeidsrecht. Dit komt omdat dit eigenlijk alles in de relatie tussen werkgever en werknemer overkoepeld. Met de relatie tussen werkgever en werknemer wordt de arbeidsovereenkomst bedoeld.

Afspraken worden niet nagekomen

Op het moment dat je te maken krijgt met een werkgever of een werknemer die de afspraken niet nakomt, kan het handig zijn om een arbeidsrecht advocaat Rotterdam in te schakelen. Dit is namelijk iemand die je kan helpen bij het oplossen van deze problemen.

Wanneer je een arbeidsrecht advocaat Rotterdam in wilt schakelen, kom je eerst voor een keuze te staan. Dit komt omdat je kunt kiezen tussen individueel en collectief arbeidsrecht. Individueel arbeidsrecht komt vooral van pas als werknemer. Hierbij wordt namelijk naar je functie als werknemer gekeken en de afspraken die de werkgever met je heeft gemaakt.

Op het moment dat een werkgever zich niet aan de afspraken houdt, zoals een minimumloon of een verplichte hoeveelheid vakantie, wordt deze door een arbeidsrecht advocaat Rotterdam hier op gewezen. Ook bij dingen die in de arbeidsovereenkomst niet kloppen kun je voor terecht bij een arbeidsrecht advocaat.

Als werkgever krijg je vooral te maken met een collectieve arbeidsrecht advocaat. Deze komt vooral van pas bij het aangaan, voortzetten en het beëindigen van een arbeidsovereenkomst. Het is namelijk wel de bedoeling dat een arbeidsovereenkomst goed in elkaar zit.

Om dit te laten controleren, kun je hiervoor een arbeidsrecht advocaat inschakelen. Deze kan namelijk zien of alles wettelijk in orde is. Op die manier laat je een werknemer geen verkeerde arbeidsovereenkomst tekenen.

Bij ontslag

Grotendeels van de arbeidsrechtszaken hebben te maken met ontslag. Op het moment dat iemand ontslag neemt, kunnen hierbij namelijk problemen ontstaan. Dit komt omdat bij ontslag beide partijen kunnen denken dat het hun probleem niet is.

Om deze problemen op te lossen, kun je goed een arbeidsrecht advocaat inschakelen. Deze kan de andere partij namelijk wijzen op hun verplichtingen. Op het moment dat er niet aan de verplichtingen wordt voldaan, kan hierdoor een hele rechtszaak ontstaan.

Na het wijzen op de verplichtingen van de partij worden de afspraken meestal wel nagekomen. Echter kan het ook voorkomen dat het eerst nodig is om een sanctie te leggen op het niet nakomen van een afspraak. Dit wordt vaak in de rechtbank gedaan.

Op het moment dat beide partijen denken dat ze gelijk hebben, kan dit voor een grote onderlinge rechtszaak zorgen. Dit kan veel geld gaan kosten. Hierom is het belangrijk om de afspraken die je maakt ook duidelijk na te komen. Zo zorg je er voor dat er geen problemen ontstaan en dat er geen arbeidsrecht advocaat nodig is.

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken