In Ondernemen

Hoe leuk het ondernemerschap ook is, er horen helaas ook wat veelvoorkomende problemen bij. Op het internet vind je al tal van dit soort lijstjes, waarbij er geen enkele hetzelfde is. Hiervoor zijn de verschillende problemen simpelweg te divers. De problemen lopen uiteen van financiën tot personeelsbeleid. In dit artikel vind je de problemen die in onze ogen het meeste voorkomen.

Innoveren

Wanneer je wil groeien moet je als ondernemer innoveren en investeren. Deze innovaties moet je niet alleen toepassen in het eindproduct of dienst richting de klant, maar ook op intern gebied. Denk hierbij aan de optimalisatie van systemen en processen binnen het bedrijf. Hierin lopen echter veel bedrijven aan tegen het volgende probleem: bedrijfsfinanciering. Slechts weinig ondernemers zijn in staat om grote uitgaven in één keer uit eigen zak de financieren. Om toch te kunnen investeren (en daarmee groeien) is het aanvragen van een zakelijk krediet een goede oplossing. Hierbij krijgt de ondernemer een extra potje geld beschikbaar, waar hij op ieder gewenst moment gebruik van kan maken.

Klantenwerving

De houding van klanten veranderd. Waar deze vroeger nog zijn probleem of behoefte neerlegde bij een bedrijf, gaat hij nu zelf al op zoek naar een oplossing. Vervolgens kijkt hij welk bedrijf tegen de beste voorwaarden hem de oplossing kan leveren. Hier ligt een grote rol bij marketingactiviteiten van de onderneming. Hierin moet het verschil worden gemaakt ten opzichte van de concurrentie. Om dit verhaal nog wat extra lastig te maken, gaat ook kunstmatige intelligentie (AI) verder groeien en kan klantgedrag beter worden voorspeld, waardoor het lastiger wordt om de klant aan te spreken.

Strategie

Het succes van een bedrijf valt en staat met de strategie. Toch krijgt het opstellen van een goede strategie bij veel bedrijven te weinig aandacht. De dagelijkse routine zoals planning, personeelsbeleid, klanten en financiën nemen zoveel tijd in beslag, waardoor er weinig tijd meer overblijft voor het uitdenken en neerzetten van een goede strategie.

Personeelsbeleid

De aansterkende economie heeft voor bedrijven ook een minpuntje tot gevolg. Door de lage werkloosheid is het steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden. Mocht er dan toch een geschikte medewerker zijn gevonden, wacht het bedrijf de volgende klus: het weten vast te houden van capabel personeel. Vooral de jongere generatie heeft nog wel eens de neiging snel van baan te veranderen, zeker wanneer de werkprocessen binnen het huidige bedrijf stroperig verlopen. Zorg daarom voor dynamiek en je houdt goed personeel langer aan je gebonden.

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

business coach