In Ondernemen

Ben jij van plan om een bedrijf te starten, maar word je al moedeloos als je denkt aan alle procedures die je daarvoor moet doorlopen? Een bedrijf beginnen is nog steeds een hele stap, eentje waar je zeker goed over na moet denken, maar de drempels waar je overheen moet worden steeds kleiner. Het scheelt niet veel meer, of je kunt je bedrijf simpelweg vanuit je luie stoel starten.

Van start

Heb je er altijd al van gedroomd om een eigen bedrijf te starten, en heb je besloten dat dit het moment is? Gefeliciteerd! Je hebt een grote beslissing genomen, maar vast en zeker eentje waar je veel plezier van gaat krijgen.

Als de beslissing eenmaal genomen is, zijn er wel wat dingen die je moet regelen. Geen zorgen, het regelwerk is allemaal best te overzien en kan voor een heel groot deel gewoon vanuit huis plaatsvinden.

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om helder te hebben wat voor soort bedrijf je wilt gaan starten, en of je bedrijf kans van slagen heeft. Je kunt nog zo’n mooie droom hebben, nog zo’n goed idee, als er geen markt voor is krijg je geen klanten, en draait je bedrijf uit op een nachtmerrie. Onderzoek dit dus goed en kritisch, en durf realistisch te zijn.

Geld

Heb je je plannen op een rijtje, dan ga je kijken of je een bedrijfslening nodig hebt. Kleine ondernemingen kunnen soms worden opgestart met wat spaargeld, maar ga je bijvoorbeeld een bedrijfspand of een flinke inventaris kopen, is een zakelijk krediet vaak onvermijdelijk. De tijd dat je hiervoor in je mooiste kloffie naar de bank moest is voorbij, er zijn tegenwoordig partijen waar je je aanvraag online in kunt dienen en waarbij je razendsnel hoort of zij je kunnen helpen.

Heb je de financiering rond, en ga je echt van start als bedrijf? Dan moet je even de deur uit, om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Hier leg je tevens vast welke rechtsvorm je bedrijf heeft, ook iets om even over na te denken. Ook is dit het moment om je administratie goed op te gaan zetten en aan de wettelijke eisen te laten voldoen, iets waar je misschien ook hulp bij nodig gaat hebben. Het is beter om deze in te schakelen als je twijfelt dan het risico te nemen dat je in overtreding bent, uiteraard.

Heb je al deze stappen doorlopen, dan begint het echte werk. Op zoek naar klanten, en je bedrijf echt gaan runnen. Veel succes!

 

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

business coach