In Ondernemen

Heb je ooit gehoord van de mogelijkheid waarbij je de boekhouding kunt koppelen aan de tijdregistratie? Dat is voor bijna elke organisatie nuttig, maar vooral bij beroepen waar tijdregistratie cruciaal is. Denk bijvoorbeeld aan consultants, advocaten en beroepen in de zorg. 

Juist beroepen waarbij je iedere dag veel verschillende afspraken en werkzaamheden hebt is het nuttig als je in één programma je tijdsregistratie en je boekhouding kunt doen. Zo voorkom je dubbel werk.

Tijdregistratie wordt steeds belangrijker

Tijdsregistratie wordt steeds belangrijker. In welke sector je ook werkzaam bent, het is niet alleen nuttig maar vaak ook noodzakelijk of zelfs verplicht om te kunnen verantwoorden hoeveel tijd je waaraan besteed hebt. 

Het gaat dan niet alleen om het directe contact met je cliënten, maar ook om de werkzaamheden die je verricht waarbij de cliënt niet aanwezig is. Iedere beroepsgroep heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken en werkzaamheden en cliënten overzien niet altijd waarom er ook kosten in rekening worden gebracht terwijl ze niet langs zijn geweest.

Tip: Populaire Boekhoudprogramma Vergelijken | Beste overzicht & Top 5

Denk daarbij onder andere aan het schrijven van rapporten en rapportages, verslagen en bevindingen. Voor advocaten zal het van belang zijn om ook tijd te registreren voor bezoeken aan de rechtbank en voor een tandarts kan dat zijn het voorbereiden van een vervolgafspraak.

De medische sector

In de medische sector wordt ook tijd besteed aan multidisciplinair overleg, maar ook voor overleg met collega’s om te toetsen of de gestelde diagnose en het behandelplan in overeenstemming zijn met de aandoening. 

Al deze zaken moeten verantwoord worden en wat is er dan handiger dan dat je gebruik kunt maken van een programma waarin je zowel je tijd kunt registreren, offertes en facturen kunt opstellen en versturen. Deze staan dan ook meteen in je boekhouding. 

Verschillende mogelijkheden

Er zijn tegenwoordig veel verschillende programma’s, websites en apps die allemaal diverse mogelijkheden en opties bieden. Om een keuze te maken moet je dus eerst weten welke functionaliteiten voor jou van belang zijn.

Tip: Online boekhouden ZZP – Zelfboekhouden.org

Wellicht wil je naast de boekhouding en tijdsregistratie nog andere functionaliteiten die in jouw werkveld handig, noodzakelijk of doorslaggevend zijn. Het kan ook zeer nuttig zijn om met je boekhoudkantoor te overleggen zodat er geen dubbel werk gedaan hoeft te worden tegen de tijd dat de aangifte gedaan moet worden. 

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken waar en hoe je het programma wilt gebruiken. Als je veel onderweg bent kan het voor jou van belang zijn dat je gegevens in kunt voeren op een mobiele telefoon of een tablet.

Zit je daarentegen iedere werkdag op hetzelfde kantoor, dan is dat punt voor jou niet van belang. Het is echter ook mogelijk dat je ergens werkt met flexibele werkplekken. Dan is het belangrijk dat je het programma vanaf meerdere computers kunt gebruiken.

Tot slot

Het blijkt dus wel dat er verschillende boekhoudprogramma’s zijn die je kunt koppelen aan tijdsregistratie, een onmisbare optie in veel sectoren. Als je je goed oriënteert, is er ook voor jou een passende oplossing te vinden. 

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken