In Financiering, Onderneming

Er zijn vele vormen van leasen, waarvan financial lease er één is. U wilt natuurlijk wel weten wat dit dan precies is. Een goede manier om dit te beschrijven, is door het huurkoop te noemen. Dit komt namelijk aardig in de buurt van deze vorm van leasen. Het is namelijk zo dat de auto die wordt geleased op termijn eigendom wordt van degene die de lease aangaat. Dit is vooral zakelijk natuurlijk voordelig te noemen. Dit komt doordat de aankoop anders verloopt dan gebruikelijk het geval is. Het gaat dan om de volgende zaken die gelden.

Eerst de auto leasen

In eerste instantie leaset u de auto van de leasemaatschappij. Dit gaat bijvoorbeeld voor een periode van drie of vier jaar. In die tijd wordt maandelijks een leasebedrag betaald. Dit is niet anders dan andere vormen van leasen. Al kan dit maandbedrag ook als een soort afbetaling worden gezien. De waarde van de auto wordt namelijk per maand iets lager. Uiteindelijk is er na drie of vier jaar dus een bepaald bedrag van de rijder naar de leasemaatschappij gegaan. Dit is echter niet het gehele bedrag. Wel is dit belangrijk in het vervolg van het traject.

Dan de auto kopen

Wanneer het contract ten einde loopt, is het mogelijk voor degene die de auto leaset om de auto te kopen. Dit is in ieder geval wel zo afgesproken. Dit kan op verschillende manieren. Soms is het zo dat er met de maandelijkse betalingen voldoende is betaald om de auto direct over te nemen. In andere gevallen moet er nog een restbedrag worden overgemaakt. In elk geval is de auto dan eigendom van degene die er al in reed. De leasemaatschappij is niet langer de eigenaar. Daarmee komen natuurlijk ook alle zaken die de leasemaatschappij regelde te vervallen. Dat moet u nu zelf doen.

Aanbevolen berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken