In Financiering, Onderneming

Financieel adviseurs zijn er in alle soorten en maten. Daarom is het lang niet altijd gemakkelijk om iemand te vinden die bij u past. Dat hangt natuurlijk vooral ook af van het soort financiële zaken waar u zich in wilt laten adviseren. Bovendien hangt het af van de mate van advies die u wilt ontvangen. Is het bijvoorbeeld voor eenmalige zaken, of is het iets wat regelmatig terugkeert? Daarom zijn er een aantal factoren die in ieder geval in de gaten gehouden moeten worden. Dit kan een goede leidraad zijn voor de zoektocht.

Kijken naar de prijs

Een eerste manier om een passende financieel adviseur te vinden is een simpele. Kijk gewoon naar de prijs en de manier waarop deze wordt opgebouwd. Zo zijn er adviseurs die een uurprijs rekenen. Dit kan wel al snel oplopen tot enkele honderden euro’s per uur. Wie op regelmatige basis advies nodig heeft, kan op deze manier goedkoop uit zijn. Wie echter slechts één keer een plan wil laten maken voor de toekomst, is echter beter af met een vaste prijs. Ook zijn er adviseurs die deze wijze van rekenen hanteren. Dit kan een goede aanleiding zijn om te kiezen.

Kijken naar de expertise

Natuurlijk is ook binnen de wereld van financieel adviseurs sprake van een bepaalde mate van specialisatie. Dit kan heel belangrijk zijn. Wie een bepaald soort advies nodig heeft, bijvoorbeeld over verzekeringen, heeft niet zoveel aan een adviseur die kennis heeft van beleggen. Om die reden is het dus wel van belang om goed te kijken naar het werkveld van de adviseur. Dit klinkt heel logisch, maar het is juist dit punt waarop het vaak mis gaat. Alle reden om hier dus ook extra alert op te zijn wanneer dit aan de orde is. Zo moet de juiste te vinden zijn.

Aanbevolen berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken