In Netwerken, Onderneming

Een elevator pitch is kort en direct en leidt hopelijk tot het gewenste resultaat. Zonder er verder omheen te draaien is het dus goed om direct wat tips te delen. Zo is het belangrijk om te beginnen met de why van uw pitch. Meer dan de kern van uw boodschap heeft u niet nodig. Daarmee pak je direct de luisteraar in. Let wel op dat u er geen chaos van maakt. Het is ondanks de korte duur wel belangrijk om structuur in uw pitch aan te brengen. Dat is dan ook direct de tweede tip die u krijgt.

Maak het aantrekkelijk

Zoals bij elk verhaal, wordt bij een elevator pitch alleen maar aandachtig geluisterd is als het aantrekkelijk is. Neem dus de moeite om het korte verhaal wel in een aantrekkelijk jasje te gieten. Beeldspraak helpt hier altijd goed bij. Maak daar dus ook gebruik van in de pitch. Aantrekkelijkheid zit ook in het aanbod. U moet de luisteraar natuurlijk wel iets te bieden hebben. Dat is de hele reden van de pitch. Het is dus niet alleen een verhaal waar u iets aan heeft, maar ook een verhaal waar de luisteraar iets aan heeft. Dat is de vierde tip.

Werken aan het slot

Zorg altijd dat u uw elevator pitch eindigt met een knallend einde. Alleen al omdat dit dan goed blijft hangen. Vaak kan een knallend slot aan een goed verhaal net dat laatste duwtje geven. Het is dus ook van belang dat u hier veel aandacht aan blijft besteden. Dat geldt eigenlijk ook voor de hele pitch. Dit is dan direct ook de laatste tip. Blijf vooral veel oefenen. Hoe beter alles geoefend is, hoe beter het zal verlopen. Uiteindelijk kan u er dan dus ook goed in worden. Alle reden om regelmatig aan de slag te gaan.

Aanbevolen berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken