In Financiering

Wanneer je een droomhuis hebt gevonden, dan is het tijd om te kijken of je deze wel kan financieren. Het kopen van een woning is echter enorm duur en dus waarschijnlijk ook een van de grootste aankopen die jij in je leven zal doen. Het is dan ook belangrijk dat je goed nadenkt over hoe je deze aankoop kan financieren. In dit artikel vertel ik een aantal mogelijkheden, die vaak met elkaar gecombineerd worden.

Eigen vermogen

Natuurlijk is het inbrengen van eigen vermogen een van de beste manieren om een aankoop te doen. Door (een deel) van de aankoop te betalen uit je eigen vermogen, hoef je aanzienlijk minder geld te lenen, waardoor je uiteindelijk natuurlijk ook een stuk minder rente betaalt. Tevens verlaag je hiermee je belasting betaling in box 3. Het grootste nadeel van het gebruiken van je eigen vermogen is dat je hierdoor weinig geld overhoudt voor andere aankopen. Wanneer je binnenkort nog een andere aankoop wilt doen, kan het dus handig zijn om wat extra te lenen.

Schenking van je ouders

Ouders mogen tegenwoordig een eenmalige schenking doen van €102.010 aan hun kinderen die tussen de 18 en 40 jaar oud zijn. Het geld van deze schenking mag echter alleen worden gebruikt voor de aankoop, verbetering of onderhoud van een eigen woning. 

Hypotheek

De meeste mensen hebben nog extra geld nodig buiten het inbrengen van geld uit hun eigen vermogen en een eventuele schenking. Het lenen van dit geld kan je doen door een hypotheek af te sluiten. Over deze hypotheek betaal je natuurlijk rente, waardoor het belangrijk is om te kijken bij welke geldverstrekker jij de voordeligste hypotheekrente kunt krijgen. Er zijn veel verschillende hypotheekverstrekkers in ons land, dus de zoektocht zal niet voor iedereen even makkelijk zijn. Wanneer je weinig verstand hebt van leningen en hypotheken, dan kan het dan ook handig zijn om een hypotheekadviseur in te schakelen die je verder op weg kan helpen. Zij kunnen je een onafhankelijk advies geven over welke hypotheek het goedkoopst is voor jouw persoonlijke situatie.

 

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken