In Juridisch

Algemene voorwaarden worden vaak gezien als een rits aan juridische regeltjes waar je even doorheen moet klikken om door te gaan met je aankoopproces. Toch is het voor beide partijen enorm belangrijk om deze algemene voorwaarden te hebben. Het beschermt jou als ondernemer, maar het beschermt ook je klanten. Het kan juridische conflicten namelijk voorkomen, omdat de voorwaarden altijd wel ergens zwart op wit te vinden zijn en er dus achteraf geen onduidelijkheden kunnen ontstaan.

Wat zijn algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn de kleine lettertjes in het contract. Het zijn namelijk de voorwaarden waarop jij als onderneming zaken doet met je klanten. Je kan deze geheel naar eigen wens opstellen, als ze maar juridisch correct zijn. De klant moet hier akkoord mee gaan voordat hij of zij verder kan gaan met het aankoopproces. Achteraf kunnen er dus, als alles goed zit, geen conflicten ontstaan. Essentieel voor een goede bescherming dus!

Onderschat het niet

Het bijzondere aan algemene voorwaarden is dat het eigenlijk helemaal niet verplicht is om ze te hebben. Er zijn dus ook best wel wat ondernemingen die deze voorwaarden niet hebben. Absoluut niet aan te raden, want je komt als onderneming best vaak in contact met overeenkomsten en contracten. Als je geen algemene voorwaarden hebt, moet je voor elke transactie nieuwe afspraken maken en dan blijf je bezig. Het kost je dus wel even wat tijd om die voorwaarden op te stellen, maar uiteindelijk bespaar je jezelf er enorm veel tijd en moeite mee.

Hulp nodig?

Het kan voor mensen zonder juridische kennis best wel lastig zijn om juiste algemene voorwaarden op te stellen, omdat je niet zomaar alles kan eisen van je klanten. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je er simpelweg geen tijd voor hebt. Moet je het dan maar laten zitten? Absoluut niet! Tegenwoordig kun je de hulp inroepen van een juridisch adviesbureau, zij staan je bij in het geheel opstellen van je algemene voorwaarden, maar kunnen je voorwaarden natuurlijk ook gewoon even checken! 

Mocht je een onderneming hebben, maar heb je nog geen algemene voorwaarden, kijk dan eens op de website van Veilig Doen! Zij stellen voor jou je algemene voorwaarden op zodat je geen onnodige risico’s loopt.

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

btw relatiegeschenken