In Administratie

en vraagstuk waar niet alleen veel startende- maar ook gevorderde ondernemers tegenaan lopen is of ze de administratie zelf moeten doen of dat uitbesteden een betere keuze is. Je zou zeggen dat het zelf bijhouden van de administratie een kostenbesparende keuze is. De vraag is echter of dit in de praktijk ook daadwerkelijk het geval is. In de praktijk blijkt echter dat het uitbesteden van de administratie juist een investering is die zichzelf terugverdient. 

De bedrijfsboekhouding in de praktijk 

De meeste ondernemers zien hun bedrijfsboekhouding als secundaire taak. Het liefste zijn zij de hele dag bezig met hun core business. Dat is natuurlijk logisch aangezien het ondernemen zelf brood op de plank brengt. Zij zien de boekhouding als tijdrovend klusje dat niet direct iets oplevert. Vaak doen zij de boekhouding “even snel” in de avonduren of in het weekend met alle gevolgen van dien. Hoe vervelend de boekhouding ook is, een georganiseerde financiële huishouding vormt een belangrijke basis voor een goed bedrijfsresultaat. 

Andere problemen met betrekking tot de bedrijfsadministratie 

Niet alleen de verplichting van het “moeten” uitvoeren van de bedrijfsadministratie zorgt bij veel ondernemers voor de nodige frustratie ook het gebrek aan specialistische kennis en de aldoor veranderende fiscale regels is een bron van ergernis. Natuurlijk kunnen ondernemers ervoor kiezen om zich op dit gebied bij te laten scholen en tijd vrij te maken om zich hier eens goed in te verdiepen maar deze investering zorgt niet voor een directe opbrengst. De administratie uitbesteden blijkt dan vaak een meer rendabele keuze. Een goede boekhouder verdient zichzelf immers meer dan terug.

De administratie uitbesteden aan een accountant uit de buurt

In iedere regio van Nederland zijn diverse accountants te vinden. Als je bijvoorbeeld een accountant in Breukelen zoekt, zul je deze zonder al te veel moeite kunnen vinden. Het voordeel van een vaste accountant uit de buurt is dat deze persoon volledig op de hoogte is van alle financiële zaken die binnen jouw bedrijf spelen. Deze persoon neemt je alle administratieve werkzaamheden uit handen. Hierdoor kun jij je volledig kunt focussen op je bedrijf en hoef je je niet zelf in de spaarzame vrije uurtjes nog eens te buigen over deze vervelende taak. De juiste keuze tussen administratie zelf doen of uitbesteden van deze financiële taak is dan ook voor veel ondernemers snel gemaakt: zij kiezen voor het uitbesteden van de bedrijfsboekhouding.

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken